El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

El Consell es gasta 12.000 euros en un estudi sobre el conill de camp

arg | 18 Maig, 2010 23:47

Mentre que els sous dels funcionaris i càrrecs polítics es reduiran, mentre que les pensions quedaran congelades i es suprimirà el “cheque bebé”, mentre que es preveu una mini-remodelació de l’equip de govern al Consell insular, hi ha una qüestió que no hi ha manera que es redueixi: són els estudis i informes, que el Consell insular contracta de forma indiscriminada i injustificada sobre temàtiques de lo més variopintes.

Ara hem descobert que es pagaran 12.000 euros en un estudi sobre “Avaluació de la població del conill de camp i el seu estat sanitari a l’illa de Menorca” que ha elaborat el Club de caçadors de cans de conills de Menorca.

Hem de recordar que aquest estudi ve precedit per altres com els de les varietats locals de la tomàtiga, o sobre les poblacions de vogamarins o el dels passeriformes o un inventari d’espècies silvestres. Cadascú podrà opinar sobre la necessitat d’aquests estudis i si els doblers invertits en aquests estudis s’hagueren pogut dedicar a altres coses més prioritàries.

Però en aquesta ocasió hi ha un fet que agreuja encara més aquests 12.000 euros gastats en aquest estudi sobre el conill de camp. És el fet que s’hagi pagat aquest estudi sense que el Govern balear hagi traspassat els recursos de les competències de caça al Consell insular. És a dir, s’han pagat 12.000 euros dels recursos del Consell insular quan, en tot cas, s’hauria d’haver pagat amb doblers del Govern balear que és el competent en la matèria.

Mentre que, en una actitud victimista, el Consell insular es queixa de que està mal finançat i que les competències que té estan mal dotades, en canvi, no té cap problema a l’hora de pagar qüestions que no són de la seva competència. En aquest cas, la consellera Tuni Allés, sense cap tipus de rubor, gasta aquell doblers que no té, en un estudi perfectament prescindible.

Aquestes són les partides que s’han de reduir i no els sous dels funcionaris o les pensions. Sembla que aquest equip de govern d’esquerres, encara no ha après el significat de la paraula austeritat i, per això, segueix encomanant estudis i informes sobre les qüestions més inverosimils, com si res passés.

En el Consell insular són moltíssimes les partides que es podrien reduir, des de les partides de subvencions, passant per inversions totalment improductives, com ara els 7 milions d’euros que s’invertiran en el Centre d’Interpretació de la Reserva de Biosfera a s’Enclusa, despeses de protocol, dinars, viatges, estudis, etc. I com no, la partida dels 11 consellers i els 24 directors insulars.

Hem de pensar que l’equip de govern costa a tots els menorquins més de 2,7 milions d’euros cada any. Per tant, la reducció d’un conseller i cinc directors insulars, que ara sembla es pretén aprovar, no deixa de ser pura cosmètica. És una reducció insuficient que segueix deixant un govern sobredimensionat i ineficaç.

En qualsevol cas, ara és el moment d’abordar una reforma general de l’administració. Una reforma que elimini les duplicitats, el solapament de competències i la hipertròfia administrativa. S’ha de caminar cap a una reducció important del sector públic, reduint la seva capacitat d’endeutament i controlant la seva capacitat de despesa.

De moment, els partits d’esquerres s’estan resistint a entrar en aquesta via, els fets però els obligaran a afrontar-ho i sinó serà una telefonada de n’Obama qui els farà canviar d’opinió. Temps al temps.

Comentaris

Conejos

Livi | 19/05/2010, 08:20

Mira,a mi lo de los conejos siempre me ha interesado,es un tema en el cual me encanta profundizar,pero sinceramente creo que algunoslistillos haran mas negocio que estos 10 mil de los conejos.Y me refiero al sempiterno tema del parquin de Macarella.Hacer la vista gorda es la forma mas simple y facil de corrupcion,pero corrupcion al fin y al cabo.Y los que hacen cosas no ajustadas a la ley son unos delincuentes,aqui y en la China.Pero nuestro espiritu isleño del "ja veurem"..."no fan cap mal a ningu"..."l'any que ve ho mirarem"..ESto hace que los listillos y aprovechados campen a sus anchas.Y lamentablemente tenemos una justicia adocenada y docil que jamas mueve un dedo en estas cuestiones.Uno no sabe si la imagen de la justicia con los ojos vendados es por aquello de ser justa,o por no querer ver las cosas.Y si a los heredros de la Bagur y a los regentes del Seprona hay que empapelarlos,se los empapela.Les pagamos por hacer su trabajo,no por hacer que no ven nada.Y a nuestros politicos tambien.Cobran para solucionar problemas,no para amontonarlos.

Macarella

Terry | 19/05/2010, 09:16

Yo prefiero pagar los 5 euros a los herederos de Margarita Bagur que aparcar donde dice el Consell y caminar por un caminito más de 20 minutos para llegar a la playa. Y lo peor es la subida.
Que nos dejen pasar a todos, si es gratis mejor, pero que no nos quiten este camino para acceder a la playa.

5 E

Livi | 19/05/2010, 14:45

Pues si prefieres pagar paga,pero que quien corresponda lo legalice.Y si no,palo a los infractores.No puede ser que cualquiera campe a sus anchas y haga lo que le de la gana.Ya esta bien de permitir segun que cosas,y encima parece que nos caen bien los delincuentes.A lo mejor algun dia agradecerias haber andado esos 20 minutos.No sabes lo bueno que es andar.

Bienvenido Camps

Julián Fernández | 19/05/2010, 21:38

Bueno, bueno, por fin el Camps ha despertado de su letargo y nos ha regalado este artículo.
Básicamente de acuerdo en su planteamiento, aunque ya me gustaría a mí ver lo que hace el PP si llega a gobernar.
En cuanto a lo de Macarella, de acuerdo con Terry y también con Livi. Prefiero pagar y aparcar cerca de la playa y quiero que el camino sea legalizado. No entiendo que, si realmente es ilegal, el Consell no haya actuado.
Y si Livi quiere caminar 20 minutos, que lo haga, pero que no nos obliguen a todos a hacerlo

sobre los conejos

liberal | 20/05/2010, 12:23

que tipo de conejo se estudia el de campo o el de la consellera del ramo, pregunto.

El conejo de la consellera

Terry | 20/05/2010, 13:17

El conejo de la consellera está expuesto en la cámara de los horrores.

Conejos

Fauno | 20/05/2010, 20:56

Yo creo que se trata de los conejos de la chistera del mago.
Tamarit haría el estudio a la perfección.
España (spain) significa etimológicamente tierra de conejos desde el tiempo de los romanos.
El conejo es un asunto serio.
No valen bromas al respecto.

Que sen vagi na Tuni

Cul en punta | 20/05/2010, 21:14

Esper que la remodelació que es vol fer en el govern del Consell, se carreguin a na Tuni. Seria hora que fotessin fora a aquesta senyora que, per culpa seua mos esteim arruinant tots.

el conejo de la tuni..i que se vayan los dos

teu | 22/05/2010, 18:13

que se van a juntar con una pasta esos eh?...el consell estudia el conejo,el Centre menorqui d'estudis la calidad del semen de los menorquines...? i para cuando la medida del "carallo" del consorte de la conselleira?... i cuanto nos costará?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb