El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

El camp de Menorca. Què fa la consellera Tuni Allés?

arg | 18 Març, 2010 15:39

La celebració de la Fira del Camp a Alaior és un bon moment per passar balanç del que ha estat la gestió de l’actual consellera d’agricultura, Tuni Allés, al front d’aquesta àrea. És un bon moment, per tant, per analitzar si el sector agrari a Menorca està millor o pitjor i si s’han emprés les mesures més adequades per tal de revifar la seva activitat.

L’any passat la Fira del Camp va ser l’escenari d’una de les protestes més sonades protagonitzades per la gent del camp. La retirada de les vaques durant el transcurs de la fira va deixar palès el malestar del sector agrari davant les polítiques errònies portades a terme per l’equip de govern del Consell insular i pel retard en el pagament de les subvencions.

Enguany, els organitzadors de la Fira del Camp ja han dit que la fira transcorreria sense incidents, a pesar que la situació del camp està igual o pitjor que l’any passat. I és que les coses no han millorat. La situació és, cada cop, més preocupant i està ofegant lentament les explotacions agràries.

Davant aquesta angoixant situació, alguns es poden demanar, què està fent la conselleria d’agricultura? Que fa la consellera Tuni Allès per tal d’alleugerar la greu crisi que pateix el sector?

La resposta és molt senzilla. La consellera Tuni Allés no ha fet res, no fa res, i desgraciadament, no farà res. Això sí, moltes fotos, moltes reunions i moltes comissions, però, en realitat, cap resultat tangible.

Com és possible que a l’any 2010 encara hi hagi 34 finques sense electrificar? Ha fet res la consellera per procurar resoldre aquest problema? Com ens podem plantejar la diversificació de producte i la millora de la competitivitat si encara algunes explotacions no tenen ni llum?

Des del Partit Popular, hem presentat moltes propostes en benefici del sector agrari. L’electrificació de les finques és una d’elles.

També hem presentat propostes a fi de reutilitzar l’aigua depurada per poder regar les tanques. Tampoc s’ha donat cap passa en aquest sentit. De fet, la consellera Allés ni s’ha preocupat pel tema i, lògicament, encara seguim tirant les aigües depurades a la mar, sense aprofitar-la.

Una qüestió que milloraria la situació de les explotacions agràries és el poder produir els pinsos i el farratge a Menorca. En aquests moments, els costos dels pinsos i els portes per dur-los a Menorca són una de les partides de costos més importants. El produir els farratges a Menorca, forçosament, implicaria haver de tenir més aigua disponible. I això només és possible si podem reutilitzar les aigües depurades i podem aprofitar les aigües d’escorrentia. Des del Consell insular no s’ha fet cap passa en aquesta línia.

En quant a la comercialització. Què s’ha fet? Sincerament, poques coses. Per posar un exemple, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen del formatge Mahón-Menorca anunciava fa un mes que en el any 2009 s’havia venut un 16% menys de formatge de producció industrial, que l’any anterior. Quina política comercial hi ha amb el formatge de Menorca? Quines accions s’han emprés per tal de vendre més formatge a l’exterior? Quines campanyes específiques s’han duit a terme? Quina col•laboració i suport econòmic dona el Consell insular al Consell Regulador del formatge de Menorca?

Segurament aquests dies podrem veure a la consellera Allès pels mitjans de comunicació explicant la seva “brillant” gestió, la gran quantitat de reunions que fa, que si el Consell agrari, que si ha aconseguit tantes subvencions, etc. però els resultats són els que són. El camp s’està morint. Els pagesos estan cada vegada més ofegats i els propietaris de finques estan cansats de posar doblers sense rebre res a canvi.

Aquesta és la realitat que la consellera del ram no és capaç de trobar-li una solució, a pesar de que ja porta molts d’anys gestionant la conselleria d’agricultura.

En aquest sentit, cal comentar que, des del Partit Popular, s’ha confeccionat un Pla de Reactivació del Sector Agrari on s’hi recullen les aportacions i suggeriments de les diverses entitats agràries amb les que ens hem anat reunint, i presenta tot un seguit de iniciatives i propostes de futur amb l’objectiu de posar en valor el camp de Menorca i donar-li rendibilitat.

La consellera Allés sempre diu que està al costat del sector. Res més enfora de la realitat. Tuni Allés passarà a la història per ser la pitjor consellera d’agricultura que ha passat pel Consell insular i l’única que ha rebut una tractorada i la protesta més contundent a la Fira del Camp. I en Marc Pons, que en diu de tot això... calla i sotja.

Comentaris

Romero

Romero | 18/03/2010, 16:02

No capto yo que los payeses le tengan especial mania a Tuni,sobretodo porque de vez en cuando se saca de la manga algun plan de ayuda y todos contentos durante una temporadita.
Lo que si capto es una especial ojeriza tuya hacia la consellera con mando(no como otros).En este caso del campo la retorica no vale,valen los hechos y las acciones.
Seguramente Tuni lo estara haciendo rematadamente mal,incluso puede ser la consellera que haya tenido el campo de Menorca,pero ella manda y tu no.
Lo que ha de hacer el PP es recabar la confianza de una mayoria suficiente de menorquines para poder mandar y sacar al campo menorquin de esta permanente crisis.Y luego veremos si es posible hacerlo peor que los que mandan ahora.

Al Sr. Romero

Antoni Camps | 18/03/2010, 19:19

Benvolgut Sr. Romero:
Diu vostè que no té constància que els pagesos tenguin una especial animadversió envers la consellera Tuni Allés.
Basta parlar amb alguns pagesos i sabrà com l'estima la gent del camp. En general, la consellera Tuni Allés està molt mal considerada pels pagesos.
I de fet, és l'única consellera que ha tingut una severa contestació ciutadana.
A ningú li han fet una tractorada o li han retirat les vaques a la Fira del Camp, ni res similar.
I, en efecte, ella comanda i jo no. És cert. El PP, amb cinc vegades més vots que el PSM, no comanda i, en canvi, un partit minoritari com el PSM, fa el que vol en el Consell insular.
Això és un dels punts negres de la democràcia. L'única manera de canviar la situació és una majoria absoluta del PP al Consell insular. És l'única manera. Quatre anys més dels mateixos al govern, poden ser demoledors per Menorca.

Pau bosch

pau bosch | 19/03/2010, 09:24

Bon dia,jo som pages i puc dir que esteim pitjor que fa un any enrere.
Els costos energetics han pujat pero el que venem esta igual o mes barat,en quant als pla d' ajuda que diu el Sr.Romero no n' ha tret cap de nou.Enguany encara no s' ha fet cap consell agrari,som a finals de març i no s´ha xerrat d´es proagro 2010(supos que despres de sa fira en comenserem ha xerrar,aixi assegura una fira tranquila).Que no es faxin protestes enguany per sa fira no es perque esteguem millor,sino perque es principals afectats son es pagesos que hi duen bestiar i es diumenge no poden rebre es reconeixement public de sa feina ben feta durant molts d´anys de millora genetica.Despres tambe es el dia d és fiets ja que presenten els animals que han entrenat durant setmanes.

Una lacra para Menorca

Juli Bosch | 19/03/2010, 21:59

El sector del campo ya no puede aguantar más. Y la Tuni Allés es una sinvergüenza de tomo y lomo. No ha hecho nada de nada y lo poco que ha hecho, lo ha hecho mal.
Pero es que además, esta señora es una vengativa de tomo y lomo. Quien osa criticarla, a la mañana siguiente ya tiene los inspectores metiendo la nariz en su finca.
Es una lacra para Menorca.

El CRDO

Juan Pons Fernández | 20/03/2010, 16:59

Tuni Allés ha ninguneado y marginado el Consejo Regulador de la Denominación de Origen del queso Mahón-Menorca. Este organismo es el que debería haber capitaneado la promoción del queso a lo largo de todo el mundo, pero esto a Tuni Allés no le gustaba y se lo ha cargado. Le ha quitado todo su contenido y lo ha mantenido como un organismo florero, sin atribuciones y sin dinero.
Nadie puede hacer sombra a Tuni Allés y si lo hace se lo carga. Menuda es ella.

Romero

Romero | 21/03/2010, 21:13

Camps tiene la rara habilidad de despistar al personal con temas mas o menos intranscendentes,cuando lo logico seria estos dias brindarnos la oportunidad de opinar sobre el tema de esta semana,la citacion judicial de Matas y el tema Munar.En estas cuestiones si se mueve pasta,no como la cantidad irrisoria de la que dispone Tuni en el Consell de Menorca.A ver como se las arreglan nuestros queridos empleados,los jueces,para que ante la opinion publica esos listillos queden como culpables,pero sin meterlos en la carcel.Imaginense que bochorno,un ex presidente y una ex presidenta del parlamento detras de las rejas.

Que no les tiemble la mano

Juli Bosch | 21/03/2010, 21:31

Sin lugar a dudas el tema más interesante será el de la declaración de Jaume Matas. Pero... y qué va a decir Camps sobre este tema. Los que tienen que hablar son los jueces. Y espero que no les tiemble la mano a la hora de dar su veredicto.
En cualquier caso, el tema agrícola tenía su razón de ser, una vez se ha celebrado la Feria del Camp en Alayor.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb