El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Anna Pons Capella, parlem de circulació i aparcaments

arg | 18 Agost, 2009 15:37

La carta publicada per la regidora de governació de l’Ajuntament de Ciutadella, Anna Pons Capella, on se’ns dóna una sèrie d’explicacions sobre els problemes de circulació i d’aparcament al nostre municipi, és l’inici del que pot ser un debat molt interessant i productiu per tal de millorar la situació de tràfic i aparcament a Ciutadella.

És d’agrair que la Sra. Pons Capella hagi entrat en el debat que realment interessa a la gent i no s’hagi dedicat, com ja ens té acostumats el regidor de la auto-proclamada “dreta” social, a retreure qüestions que en res tenen a veure amb la problemàtica del tràfic i l’aparcament.

I entrant en el tema que ens preocupa, he de fer, prèviament, dues reflexions. La primera qüestió que hauríem de tenir en compte és que el caos circulatori i els problemes d’aparcament a Ciutadella no han sobrevingut ara. És un problema que ve de fa molts anys i que cap govern, sigui del color que sigui, ha pogut resoldre. I entenc que aquest govern fa tot el que pot per tal de reduir el colapse existent, encara que, segons el meu entendre, amb algunes solucions aplicades aquest hagi empitjorat.

La segona reflexió que hauríem de valorar és que enguany hi ha hagut menys turistes que han vingut a Menorca i tenim 5.000 cotxes de lloguer menys que l’any passat i, per tant, per lògica, hauríem de tenir menys pressió sobre els carrers de Ciutadella. Aquesta menor pressió teòrica no s’ha notat gens a Ciutadella, al menys aquesta és la meva sensació, i crec sincerament que s’ha empitjorat en quant a fluïdesa i en quant al fet de trobar aparcament.

Dit això, i posat que amb la Sra. Pons Capella sí podem parlar de tràfic i d’aparcament, vull posar sobre la taula algunes opinions personals sobre aquesta qüestió.

Una pregunta que m’he fet en aquests darrers mesos és si la circulació a Ciutadella ha millorat o no després d’haver convertir el camí de Mahó en sentit únic d’entrada. El que sí he notat és que els semàfors de la Quantramurada són molt més lents que abans. El temps en verd d’aquests semàfors és molt menor i, el cert és, que una persona ha de dedicar més temps per recórrer la Quantramurada que quan el camí de Mahó era de doble sentit. Aquesta és, al menys, la meva percepció.

Una altra qüestió que m’agradaria posar sobre la taula és la Plaça des Born i des Pins. La regidora culpa de la situació de caos a aquesta zona a les obres de la Plaça des Pins, quan aquestes obres ja no ocupen cap carrer. Incomprensiblement, s’ha eliminat com a carril de sortida a la Quantramurada i al carrer Mallorca un dels vials de la Plaça des Pins, per cedir-lo de forma exclusiva als autobusos. Aquest fet fa que els cotxes hagin de sortir per vials secundaris no preparats per rebre tan de tràfic i, lògicament, es produeixen importants retencions i problemes de circulació. Aquest problema s’accentuarà quan, una volta s’hagin acabat les obres de la Plaça des Pins, desaparegui el vial d’entrada, tal i com preveu el projecte de remodelació de la plaça.

Per altra banda, la qüestió de introduir el carril bici com un circuit, especialment per comunicar els centres educatius i les zones esportives de Ciutadella, em sembla una excel•lent idea. La qüestió a resoldre és com es concreta aquest carril bici i quins carrers són susceptibles d’incloure-hi aquest carril bici. Hem de tenir en compte que la bicicleta sempre ha estat present a Ciutadella quan encara no hi havia carril bici i se seguirà emprant la bicicleta en aquells carrers per on encara no hi passa cap carril bici. I la pregunta que un es fa és si s’ha millorat la mobilitat general de Ciutadella arrel de la col•locació de carrils bici i si aquests estan col•locats en els carrers més adequats. Hi ha certes cruïlles que són especialment perilloses i crec que s’haurien de cercar fórmules per tal de reduir la perillositat.

En quant a les modificacions del carrer Sa Font i la nova rotonda de davant el Bastió de Sa Font he de reconèixer que, tot i les meves primeres dubtes, ara està molt millor que abans.

La rotonda permet poder fer girs de 360 graus, cosa que abans era impossible. De fet, abans només tenies dues opcions o anar a girar a Dalt des Penyals o tornar donar la volta per la Muradeta. Amb això s’ha millorat un cent per cent. I si aquesta rotonda, tal com diu la regidora, permet la circulació d’autobusos, encara que l’altre dia un autobús va quedar embarrancat sense poder fer ni endavant ni endarrera, millor que millor.

Per la seva banda, la circulació pel carrer Sa Font era molt dificultosa donada l’estretor enorme entre els cotxes aparcats i la voravia. Ara, amb la eliminació de l’aparcament de cotxes del carrer, això també ha millorat. Ara bé, els aparcaments de zona verda allà existents s’han hagut de traslladar a la placeta de davant el Bastió de Sa Font eliminant la zona blava d’aquesta zona, la qual també s’haurà de traslladar en algun lloc reduint encara més el nombre d’aparcaments lliures.

I encara que la regidora ens digui que han augmentat el nombre d’aparcaments a Ciutadella, la veritat és que cada dia, personalment, tenc més dificultats per trobar un aparcament. I ens trobam com la zona blava envaeix, cada vegada més, zones d’aparcament gratuït a uns preus absolutament, al menys a l’estiu, abusius. Per altra banda, la gent que va a treballar a Ciutadella hauria de poder deixar el cotxe tot el matí i tota la tarda sense haver de pagar les barbaritats que costa la zona blava. Per lògica, hi hauria d’haver bosses d’aparcament gratuït relativament aprop del centre de Ciutadella, especialment per aquells que treballen a la ciutat.

Repetesc que això no són problemes nous. Són problemes de fa molts anys. I precisament, atès que fa molts d’anys que patim aquests problemes i que amb el temps no només no es redueixen sinó que empitjoren, crec necessari un gran consens entre tots, ciutadans, associacions de veïns, partits polítics, tècnics de tràfic, etc. i fer un projecte de mobilitat sostenible a Ciutadella.

Afortunadament hem començat, a la fi, a parlar de tràfic i aparcament, encara que hi hauria molts més temes que es podrien anar plantejant. El caos circulatori i la manca d'aparcaments són un dels problemes més greus que patim tots els ciutadellencs i se n’ha de poder parlar d’aquests temes serenament, sense actituds cridaneres i totalitàries. Agraesc l’actitud i les formes de la regidora Anna Pons Capella, molt allunyades del auto-erigit portaveu de l’equip de govern.

Comentaris

Mercadeo

Fauno | 18/08/2009, 17:30

Desde que los políticos tienen unos sueldos tan especiales, es lógico que la res pública se haya convertido en una cosa nostra.
O dicho de otro modo, que la política se haya convertido en un mercadeo.
A ver cuando llega la segunda venida de Jesús, látigo en ristre.

Más caña, coño

Terry | 19/08/2009, 07:51

Lo que no entiendo es que ahora Camps vaya con paños calientes contra la nefasta Pons Capella.
Camps, coño, métele candela a la sociata esta a ver si espabila.

Camps la pifió

J. Bosch | 19/08/2009, 08:45

Ahora resulta que no tenía razón en nada. Con la rotonda se equivocó y del carril bici está a favor.
Se puede hablar de tráfico, de aparcamientos, aunque Camps no tenga ni idea de nada de esto y también de lo que han hecho los amigos de Camps con "el dinero de todos" de que hablaba Camps el otro día, porque aunque Camps no lo aguante hay libertad de expresión.

Animus Camps

Joan Borràs | 19/08/2009, 12:01

Molt bé, Camps, no afluixis.
Fote-li pes cap a nen Triay.
Ja està bé d'aquet personatge que es pensa que amb un dit toca el cel.

El marido de la regidora

Esto es una mierda! | 19/08/2009, 13:36

Nadie dice nada de lo que es la realidad, esta tía no pinta ni corta. Le viene justo leer y escribir, al fin y al cabo es un títere a la riendas de su marido policía, quien a creado un estado de odio y excepción dentro de la plantilla policía sin precedentes algunos. Camps te equivocas culpandon a inculta de la regidora si al fin y al cabo el regidor encubierto es su marido-policia y el inspector de via pública también policía protegido por Triay. Quien coño es este inspector de via pública paleto para venir a controlarme mis terrazas cuando el vive en una mansión totalemente ilegal en la zona de Son Morell, Camps preguntale a Triay si va a investigar si la vivienda de su protegido inspector de via pública cumple con la legalidad! Vaya mierda, de área de governación! nosotros a dejar nuestros cuernos currando para que luego venga un inspector con una mansión ilegal a controlarnos nuestra terraza. Y lo más fuerte, nadie del partido de los sociatas ni de los nacionalistas abre la boca ante tanta mierda que deja hacer la inculta de Ana Pons.
Que asco!

Tu eres un cobarde y un mentiroso

J. Bosch | 19/08/2009, 19:54

Si hay algo mal hecho denuncia como hace Triay, lo que esta claro es que tu no tienes ninguna terraza y eres uno de esos policias resentidos que ahora tienen que trabajar para ganarse su sueldazo.
Los defensores de todas las fechorias de los transfugas y de los que tiraron a millones ese dinero de todos que preocupa a Camps desde la semana pasada ahora os preocupan infracciones de hace muchos años, pues denunciad punetas.
¿Tiene algo que ver la infracción de ese que decis con Triay? ¿Se produjo esa infracción en el ejercicio de su cargo? ¿Ha costado un céntimo de dinero de todos? Seguro que no como las infracciones del exjefazo o las del exturismo.
Y si ha hecho algo mal el que decis no lo defiendo para nada, que pague como los demás. Pero no comparar un funcionario con un político. Vuestra "protegida" gorda, el exjefe y el exturismo y otros de la banda de los siete hicieron macroinfracciones cuando estaban en sus cargos sin dimitir para nada. Para que ahora vengais con esas.
Y que tendrá que ver el marido de la regidora. Miserables!

Pescozones personales

Fauno | 19/08/2009, 20:10

¿Qué? Personajillo de s´arravaleta, Astérix, elfo bigotudo, escribidor salido de una seta.
¿Ya distingues entre silfos, náyades y tarascas.
Cúidate, no sea que te visite Némesis.
¡A tu edad!

Mañas de Maquiavelo con memoría de pez

Victor | 19/08/2009, 21:19

“Tenim un ajuntament que en lloc de solucionar els problemes, es dedica amb el doblers de tots, a crear-ne mes.”

Antoni Camps
“Carbonero i la política de l’ improvisació”
Menorca 14-08-09

Cuando un partido o una persona, como es al caso UPCM y Joan Triay, tienen la responsabilidad que les cabe en el ayuntamiento que tenemos, no tienen ni pueden pasar por alto afirmaciones como las del Sr. Camps. Porque fue la sensibilidad por la gestión de lo común, la causa que indujo a UPCM a confiarla al actual equipo de gobierno. Sin tener responsabilidades en él, se le dio el crédito preciso para solventar un vergonzoso pretérito, para abordar el futuro y, sin contrapartidas, UPCM asumió la obligación de velar porque así fuera.

Es importante reparar que fue el Sr. Camps quien trajo a colación lo que se hacía con “els doblers de tots”, de ahí que las respuestas de Joan Triay no tiene que ver con un “seguir erre que erre”, sino con el, también proverbial: donde las dan, las toman. La psicología del Sr. Camps, como buen provocador, alcanzó su objetivo y pudo, a partir de la leal contestación de Joan Triay, atacar el flanco deseado, es decir, su posición de derecha social:

Así en el artículo titulado “Las obsesiones de Juan Triay y el caos circulatorio”, el Sr. Camps dedica cinco párrafos para reposicionar a Joan Triay en la izquierda, uno para apuntar la tesis de la prescindibilidad de UPCM, una vez superada la anterior legislatura, otro a desvelarnos los intereses de supervivencia de Joan Triay y el último a un ejercicio de tartufería, dado el contexto en que se halla, en el que reconoce los méritos de Joan Triay contra la corrupción.

De igual modo, en el escrito que lleva por título “Juan Triay sigue erre que erre” el Sr. Camps sigue dedicando cuatro párrafos, más la conclusión del escrito, para ubicar a Joan Triay en la izquierda, dos para vincularlo al equipo de gobierno, dos más a un, ahora indisimulado y burlón, ejercicio de hipocresía o reconocimiento de meritos de su opositor, uno a vindicar su propia “derechez”, otro para imputarla a la militancia del PP... ¿En qué queda Sr. Camps el asunto inicial: “el caos circulatorio” al que se refiere siempre de pasada y nunca desgrana? La verdad es, en mi opinión, que en nada; porque a Vd. la circulación le importa un bledo. El asunto para Vd. es desvirtuar la posición política de UPCM; de eso habla y no de caos circulatorio.

¿Tantos votos están perdiendo Sr. Camps? No creo que este sea el camino para recuperarlos, ya que Joan Triay contestándole exhibió nobleza, una vez más; mientras Vd. solo nos ha mostrado su aspecto ridículamente maquiavélico cuando hoy, mientras sigue contra su objetivo: “el regidor de la auto-proclamada “dreta” social”, en el mismo artículo reconoce que “els problemas d’ aparcament a Ciutadella no han sobrevingut ara.”, que el carril bici “em sembla una excel.lent idea.”, que “les modificacions del carrer Sa Font i la nova rotonda ..., ara està molt millor que abans ... S’ ha millorant un cent per cent ...” etc.

Así, a la vista de todo, parece que el de las actitudes “cridaneres i totalitàries”, interesadas, desmemoriadas y falsas es Vd. Sr. Camps ¡Sólo Vd.!

Al Sr. Víctor

Antoni Camps | 19/08/2009, 21:51

Veig que en Víctor s'ha preocupat per seguir la polèmica encetada per en Joan Triay arran d'una carta meva dirigida a l'alcaldessa.
No només s'ha permès la molèstia de llegir les cartes, sinó d'estudiar-les i treure conclusions prou interessants.
Però m'agradaria fer algunes precisions.
1) A les contestacions al Sr. Triay no em puc referir, més que de rampillada, a la qüestió del tràfic i a l'aparcament, precisament perquè les cartes del Sr. Triay no en fan referència a aquest tema. En canvi a la carta a la Sra. Pons Capella sí vaig poder parlar de tràfic i aparcament perquè ella en va parlar de forma clara i profunda a la seva carta.
2) És un fet evident que els problemes de tràfic i aparcament no han aparescut ara, sinó que són un problema de fa molts anys. Aquesta constatació és una simple evidència, encara que també dic que aquest problema se va accentuant de cada any.
3) El carril bici me sembla una bona idea. Mai he dit el contrari. No obstant, faig palesa la meva preocupació sobre si aquest carril està en els carrers més adequats i pel fet de la perillositat en algunes cruïlles. És la pròpia regidora de governació qui reconeix que hi ha una insuficient senyalització.
4) I per últim, les modificacions del carrer Sa Font, tot i que això implicarà la reducció de zona d'aparcaments lliures, és una bona solució. I no tenc cap tipus de problema en reconéixer que vaig fer una crítica, en aquest punt, equivocada.

Hostía tú

Com està es pati | 20/08/2009, 07:23

Sort que visc a mahó!!!!

Si, si

Fauno | 20/08/2009, 17:10

Como si en Mahó nos fuéramos todos de rositas...

Puntualizaciones al Sr. Camps

Victor | 22/08/2009, 19:04

1º.- Como Vd. bien dice Sr. Camps, Joan Triay en sus escritos no hace referencia a la situación del tráfico. Siempre se ha ceñido a la raíz de la polémica, que no es otra que la opinión que Vd. expresó sobre el uso del “doblers de tots” por parte del equipo de gobierno de Ciutadella. Habiendo Vd. introducido el tema, reitero mi opinión que las respuestas de Joan Triay obedecen al dicho “donde las dan, las toman” y a la luz del cual Vd. es el agresor.

2º.- Por otra parte, hace Vd. bien Sr. Camps en comentar de “rampillada” sobre la circulación en Ciutadella, porque cuando lo hace en profundidad con la concejal del área, Sra. Pons Capella, no hace sino que poner en evidencia lo injustificado del fondo y la forma de su escrito inicial “Carbonero i la política de la improvisació”.

¿Mahó?

El que quiere saber | 06/09/2009, 06:48

Disculpen mi desconocimimiento, pero ¿donde está Mahó?. Puedo situar en el mapa la localidad de Mahón o Maó, pero esta otra no la encuentro. Gracias

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb