El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Els nombres del conseller Marc Pons

arg | 18 Setembre, 2007 21:06

L’altra dia, el conseller d’Ordenació del Territori del Consell insular de Menorca, Marc Pons, afirmava que la capacitat dels aparcaments de les platges del sud de Ciutadella està dimensionada en funció a la superfície d’arena que tenen les platges. Ell afirmava que cada persona necessita una mitja de 7 metres quadrats i que si es fa una mitja de 3 persones per vehicle, amb això ja tenim la capacitat màxima de cotxes que poden anar a aquella platja.

Per aquesta regla de tres i seguint els Plans Especials de la Costa Sud, a la platja de Macarella només hi caben 180 vehicles. Per tant, quan l’aparcament legal de 180 places està ple, llavors els usuaris d’aquella platja tenen 7 metres quadrats d’espai de platja per gaudir.

Seguint amb aquest raonament, algú es podria fer la següent pregunta: on es col•loquen els usuaris dels més de 400 cotxes que aparquen a Macarella a l’aparcament del costat de la platja?

Segons els números de’n Marc Pons, sumant els usuaris de l’aparcament de baix i el de dalt, només tocaria a 2 metres quadrats per persona, el que implicaria que tota l’arena de la platja de Macarella i Macarelleta estaria plena de tovalloles i on pràcticament no s’hi podria moure ningú.

Però la realitat és tossuda. A Macarella, en els moments àlgids, de màxima ocupació, mai hi ha hagut a la platja la sensació de saturació. Mai hi ha hagut la sensació de que hi sobra gent.

Esteim parlant de que a Macarella hi van el triple dels vehicles permesos oficialment i no ha passat res, no hi ha hagut queixes. D’on surten, per tant, els nombres de’n Marc Pons?

Si aquesta és la manera de funcionar i aquestes són les sumes i restes que fa el senyor Marc Pons des de la seva conselleria, no és estrany que Menorca estigui com està.

Comentaris

Sr. Camps

emilio arteaga | 18/09/2007, 21:11

Enhora bona Sr. Camps ja que es l'unic conseller que fa aquests tious d ponencies. vamos a más. Arriba España

Marc Pons, dimissió

Cul de bòtil | 18/09/2007, 21:15

El senyor Marc Pons hauria de dimitir. Primer perquè ja porta quatre anys de conseller i encara no ha resolt el problema dels aparcaments de les platges del sud. Segon, perquè ens enganya amb els càlculs. El càrrec de conseller d'Ordenació del Territori li ve gran. Volem polítics vàlids. Ja està bé de mediocres que calenten cadires. Marc Pons, dimissió.

De acuerdo, Marcos Pons, dimisión

Juli Bosch | 18/09/2007, 23:37

Completamente de acuerdo con Cul de bòtil. Marc Pons es un incompetente que lo único que sabe hacer es decir "sí buana" a Joana Barceló. Éste es su único mérito. ¿Qué ha pasado con la flower-power? Llega a organizarlo alguien de derechas y se le cae el pelo, lo monta un titiritero del PSOE, para los otros titiriteros del PSOE que pululaban por allí y ya veremos si les pasa algo. Esto es de vergüenza. Marcos Pons, dimisión!!!!

Operació Dermoestètica

Premsòmetre | 19/09/2007, 06:23

La frescor intel·lectual d'Antich
La Llonja de Palma tornà a ser, dilluns passat, una llonja de mercaders. Es tractava de mercadejar amb productes delicats, els sentiments de les persones, la frustració de la ciutadania, el valor de les paraules, la sensibilitat social del govern, la decència política, els ecos llunyans de l’ètica, els vestigis de l’honradesa... Tot plegat, no és bo d'avaluar. El cas és que el senyor Antich no vol pagar el preu de les coses. I organitza una gran operació mediàtica amb el pretext d’assegurar-se la unitat del seu govern i dels seus càrrecs. Tenia dubtes al respecte? No, home, no. Si hi hagués alguna dimissió o alguna discrepància interna, tot plegat assoliria un cert grau de versemblança. Ara per ara, aquesta sessió a la llonja dels mercaders no és una conjura, és una gran operació de Corporación Dermoestética per amagar la cel·lulitis ideològica i la flacciditat moral. El primer objectiu: inhabilitar la veritat silenciant-ne els aspectes als quals els moviments ciutadans han estat més sensibles. I repastar la semàntica com si fos plastilina. Així, podem registrar el naixement del Llenguatge Antich —LA— que, per la crònica d'ahir de DdB, defuig subtileses i matisos. Serà convenient que algú vagi estudiant aquest llenguatge i estigui atent a la seva evolució. Una primera nota sobre el significat d'algunes expressions que se sentiren dilluns a la llonja dels mercaders: s’han de prendre les decisions sense «judicis previs», significa que hom no ha de tenir en compte els compromisos electorals. Diu Antich que l’electorat acaba fent pagar les discrepàncies internes de l'Executiu, i no diu res de si aquest electorat acaba fent pagar l’engany. Del simulacre de conjura en diu «Pacte per la Ciutadania». Ara, on el LA ens omple de torbació és quan Antich, precisament Antich, reclama que s'actuï amb «frescor intel·lectual». Potser devia haver detectat en el seu govern una certa pesanteur de pensament, una excessiva obstinació per aprofundir en la reflexió sobre les coses, una càrrega insuportable de filosofia política. Què deu ser per a Antich la frescor intel·lectual? Perdonau que hi insisteixi, però és el cas que no sé associar el president amb cap de les possibles interpretacions que se m’ocorren, llevat d’una: la renúncia a la memòria portadora de compromís. (En tot cas, allò que no perdonà l’electoral el 2003 no foren les discrepàncies internes, sinó la ineficàcia i la ineptitud demostrades en algunes àrees de govern).

Guillem Frontera. Escriptor.

Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?3289+6+189594

Y por que no dimite Camps?

Patibulario | 19/09/2007, 08:22

Eso, que la oposición también tiene responsabilidades. Y lo cierto es que a Camps se le ve muy suave y muy blando en su periplo de Conseller.

Más bien no se le ve.

¡CAMPS DIMISIÓN!

Sr Camps...

Discrepam, existim... | 19/09/2007, 12:33

Cita suya:
"Puede que a muchos no guste la figura de Juan Triay, pero el concejal de UPCM tiene dos virtudes muy necesarias hoy en día: un gran sentido de la justicia y de la honradez"

Exacto! Virtudes que no se encuentran en su partido.
Reflexione Sr. Camps...

Patibulario, a ver si lees la prensa

Juli Bosch | 20/09/2007, 08:19

Discrepo totalmente con Patibulario. La verdad es que se nota que no lee la prensa. Alguien que haya leído el periódico Última Hora del martes se dará cuenta de que Camps no es suave, no es blando y que se ha convertido en el alma de los plenos. El periodista Llorenç Allés, poco sospechoso de ser de derechas, titula en su artículo: "Antoni Camps Casasnovas y 16 más". Y escribe todo un rosario de alabanzas a Camps a raiz de su excelente actuación en el pleno. Si Camps debe dimitir, que dimitan los otros 16 primero. ¿No sería más lógico?

Menorca no quiere turismo

Manuel Cardoso | 20/09/2007, 08:30

En cuanto al tema de las playas, creo que es un tema que se debería resolver. Este verano he intentado llegar a Cala'n Turqueta y, desafortunadamente, no he llegado. Quedé atrancado en una cola, donde no podía ni avanzar ni retroceder, y estuve aproximadamente una hora para que al final me dijeran que no podía pasar. Y esto que soy de Menorca y no pasa nada. A mí me pasa esto de vacaciones en otro sitio y, lógicamente, no vuelvo nunca más. No me extraña que la gente diga que aquí no queremos turismo. Se nota.

órgano de propaganda

patibulario | 20/09/2007, 10:29

Yo solo leo medios de comunicación, no órganos de propaganda precocinadores de tímidas pero efectistas a políticos mediocres

precisión

patibulario | 20/09/2007, 10:31

timidas pero efectistas PROPUESTAS; que algunos ingenuos se creen.

No hay prensa libre en Menorca.

Nos están arruinando

Juan Pons Fernández | 25/09/2007, 11:33

Estoy seguro que una parte importante de la población de Menorca quiere el turismo, lo respeta y le ofrece lo mejor que tiene. Sin embargo, es cierto que hay gente que no quiere el turismo y lo ve como algo malo para su comodidad y su tranquilidad. El problema viene cuando es el propio Consell insular el que no quiere turismo. No lo quiere y la prueba está en que no arregla nada, los problemas se eternizan y los turistas dejan de venir. Es terrible ver con que descaro están arruinando nuestra pobre economía.

turismo ruina

caracontecido | 28/09/2007, 21:45

El turismo es una ruina; es aquel sector de actividad donde cualquier pelanas puede triunfar y decir que es empresario.

Los paises ricos no viven del turismo; lo distfrutan en otro pais.

El turismo es el medio de vida de los paises esclavos.

Las urbanizaciones en Menorca ser crearon para segundas residencias de los trabajadores; ahora que no hay industria se han convertido en chamizos inmundos de otros.

El turismo es una ruina. Enriquece a cuatro vividores; a los de siempre; cuatro inútiles que se dicen empresarios y no son nada.

El turismo es pan y toros; sangria y paellas; bacalao y camisa de lunares;
mucha mierda.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb