El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Modelo trilingüe, un paso hacia la modernización de la educación

arg | 15 Març, 2007 20:19

Un total de 2.912 escolares de las Baleares, de 3 a 7 años de edad, han empezado este curso inmersos en el llamado Programa para el Fomento de la Competencia Lingüística en Lenguas Extranjeras, comúnmente conocido como «modelo trilingüe».

No cabe duda de que, siendo éste el primer año de aplicación del modelo trilingüe, su implantación puede considerarse de un auténtico éxito, con la salvedad de que ha faltado una mayor difusión entre los centros públicos.Bien es verdad que el hecho de ser un modelo optativo y el arraigo en muchos centros públicos de discursos catalanizadores, con claustros regidos por sectores del catalanismo intolerante, ha supuesto para estos colegios una dura presión en aras de no disminuir el horario de inmersión en catalán. Esto ha llevado a muchos colegios públicos a no acogerse a este nuevo modelo, más moderno y de mayor competencia, con el lógico perjuicio a sus alumnos y familias. De hecho, de los 27 colegios acogidos sólo 6 son públicos. En Menorca, sólo el colegio de La Salle en Mahón y el colegio público de Fornells se han acogido al decreto de trilingüismo.

Pero a pesar de que es optativo, de que no se impone a nadie, de que deja libertad para que se pueda elegir o no, ya han salido los de siempre criticando con vehemencia que el decreto de trilingüismo es la punta de lanza para empezar a disminuir el horario de clases en catalán. Y se asombran de que alguien pueda proponer tal “barbaridad”. Son los mismos que han hecho del catalán su “modus vivendi”, han creado todo un mundo alrededor del catalán, ante la pasividad, todo hay que decirlo, del Partido Popular, que ha dejado la educación en manos de toda esta gente y ahora, que ven como las tornas se han cambiado, ven peligrar este mundo que tanto dinero les ha dado y, claro, se han puesto nerviosos.

Somos muchos los que no sólo estamos de acuerdo en que se disminuya el horario de clases en catalán sino que nos parece un abuso lo que se ha estado haciendo hasta ahora en muchos colegios, donde el catalán, prácticamente constituye el 90% del horario lectivo y la clase de castellano, ha quedado relegada a la altura de una lengua extranjera. Por tanto, estoy completamente de acuerdo en reequilibrar los horarios y aumentar el número de asignaturas que se puedan ofrecer en lengua extranjera. El decreto de trilingüismo es, desde mi punto de vista, una indudable mejora.

A propósito de todo esto, y a modo de simple ejemplo, cabe decir que los hijos del presidente de la Generalitat, el Sr. Montilla, ex ministro de industria, están estudiando en un carísimo colegio privado con educación trilingüe. Es lo típico de la gente “progre”, defender los colegios públicos, pero para los demás, y que mis hijos vayan a los privados y si son trilingües mejor. Es lo mismo que está pasando con los nuevos colegios privados de Palma, que tanto han criticado los políticos de izquierda.

Comentaris

NAZI i FILL DE PUTA

ANTIESPANYOL SEMPRE | 15/03/2007, 22:18

ETS UN NAZI i UN FILL DE PUTA ESPANYOL. CABRÓ, FEIXISTA, ARROGANT, IMBÈCIL, CRETÍ, INTOL.LERANT, RETRÒGRAD, REACCIONARI, BOTIFLER A L'ENÈSIMA POTÈNCIA, VENUT, TRAÏDOR, BARRUT, MENTIDER, MANIPULADOR, MASCLISTA, HOMÒFOB, INTEGRISTA. I TOT ET QUEDA CURT PER LA QUANTITAT D'IMPROPERIS I MENTIDES QUE AMOLLES EN EL TEU FASTIGÓS BLOC DE MERDA. RATA DE CLAVEGUERA. QUE PUTES ENTENEU PER TRILINGUISME ELS ULTRADRETANS COM TU. IDÒ JO T'HO DIRÉ; 98% EN FORASTER O ESAPNYOL, 1% EN ANGLÈS I UN 1% EN CATALÀ. MIRA QUE A MENORCA HI HA BONA GENT, PERÒ CONY TU ETS COM UNA MORENA AL CUL. EMPRENYADORA....JOER QUINA XUSMA

Visca la tolerància

Tomás Bagur Jover | 15/03/2007, 22:52

He quedat bocabadat davant la classe magistral de intolerància de "Antiespanyol sempre". Evidentment demostra la seva covardia quan no és capaç de posar el seu nom. Els polítics tenen molta feina per tal de domesticar aquests ultres i fatxes. En fi, seguirem defensant la democràcia i la tolerància a pesar dels totalitaris i els intolerants.

No, no, així no

Països catalans lliures | 15/03/2007, 23:38

No m'ha agradat gens el to de "Antiespanyol sempre". Hem de fer les coses diferents. No ens hem de posar a la seva altura. Hem de buscar arguments i fer pedagogia. No solucionarem res insultant de forma barroera. Tenim molt de fet i moltes passes donades i n'haurem de fer més, però amb diàleg, convençent a la gent i sense imposicions. Visca Països catalans lliures!!!

Antiintolerants sempre

Heliodor | 16/03/2007, 08:21

No record haver estat mai d'acord amb les idees de Toni Camps. Però un llenguatge com aquest no es pot tolerar.
L'anonimat dels blocs de internet fomenta que covards com aquest es desfuguin, la única cosa que demostra és la seva intolerància, ha quedat clar qui és el fascista.
Vull defensar a en Toni Camps, no per les seves idees, sino pel seu dret democràtic a expressar-les.

demagògia

jaume | 16/03/2007, 16:51

Vaji per endavant que els insults del primer comentari són del tot inacceptables.
Per això mateix vull discrepar des de l'educació i simplement diré que els arguments usats a l'article són demagògics.
Demagògics per què ningú dels que criticam el decret de trilingüisme som contraris a que els nostres fills aprenguin anglès, més bé desitjam que l'aprenguin bé.
Demagògics per què el programa no era optatiu, només s'hi podien adderir els centres que ja tinguessin professors preparats per fer classes en anglès (no és la pròpia conselleria qui ha de facilitat als centres el professorat necessari per les seves polítiques d'educació ?).
Demagògic per què diu que 2912 alumnes se n'han beneficiat però no diu que va costar 2 milions d'euros (informació de la pròpia conselleria) i que per extendre el programa a tots els alumnes de balears (151.000 aquest inici de curs més prop de 4000 més d'incorporació tardana) costaria 105 milions d'euros que la conselleria no té.
Per no parlar que no hi ha la quantitat necessària de professors preparats per dur-ho a terme i per això no ho varen extendre (per no quedar en ridícul).
La nostra educació té moltes necessitats bàsiques (manca d'espai pels alumnes, manca de centres, infraestructures antiqüades i obsoletes, manca de mestres d'acollida pels nouvinguts, etc...) que s'han de resoldre abans de posar en marxa projectes d'objectius lloables però de dubtosa eficàcia.
Només afegir que me fa mal el cor cada cop que sent un illenc denigrant el català. Si no defensam noltros la nostra llengua, qui ho farà ? La nostra llengua no és millor ni pitjor que la dels altres, simplement és la nostra i com a tal l'hem d'estimar i defensar.

MOLT BÉ, JAUME

menala | 16/03/2007, 22:28

A més de rebutjar totalment la parrafada insultant "d'antiespanyol sempre" (que es desqualificar per si mateix) i també reclamar pedagogia per part dels polítics com fa "països catalans lliure" i de la qual en trob a faltar molta al senyor Camps, vull manifestar el més totalment acord amb les reflexions que ha fet en Jaume, trob que has donat una autèntica lliço de que es poden defensar punts de vista diferents amb arguments, sense agressivitat.
Aprengui senyor Camps.
Pens que arribaria molt més a la gent si els seus escrits no destil.lessin tanta mala llet, se'l veu ressentit.

Apoyo al Sr. Camps

Julián Fernández | 16/03/2007, 22:54

El texto del Señor Camps lo he leído, incluso varias veces, y no veo en ningún caso "mala llet", ni agresividad. Ha explicado una situación, ha dado su opinión, que comparto en buena medida, aunque comprendo perfectamente que otros no estén de acuerdo. A mí el señor Camps me llega y aprovecho para felicitarle por este blog valiente y que habla claro de muchos temas.

paladars

emala | 17/03/2007, 12:17

Supòs que el gust de la llet deu dependre del paladar de cadascú. jeje

Jo pens que un senyor que segurament serà càrrec públic a partir del proper mes de maig no hauria de ser tan agressiu ni "crispant".

Entenc que el seu missatge arribi als seus acolits, però pens que el que ha de fer es preocupar-se per arribar a més gent,sobre tots a la gran massa d'indecisos com jo, que amb l'estil del senyor Camps (i no em refereix concretament a aquest darrer article, sino en general a la majoria del seus), no crec que aconsegueixi atreure. Però el temps ja donarà o llevarà la raó.
Com he llegit a una altra intervenció jo també crec que l'estil Camps no és l'estil que necessita el PP.
Pens que si hagués llistes obertes quedaria molt clar, però es clar això no li interessa als partits majoritaris, que tenen el sistema electoral dissenyat per afavorir els seus propis interessos.

Elecciones a la vuelta de la esquina

Julián Fernández | 17/03/2007, 18:51

En contraposición a lo que opina emala, creo que si hubiese listas abiertas, el Señor Camps saldría elegido de calle. Por lo que sé de él, me parece una persona seria, honrada, trabajadora y con convicciones, que ya me gustaría tuvieran muchos de los políticos que se presentan. En fin, las elecciones están a la vuelta de la esquina y ya se verán los resultados. Además, no creo que el señor "emala" sea indeciso, tal y como dice. Se ve perfectamente de que pie cojea. Señor Camps, ánimo. Somos muchos los que estamos con usted.

gran analista

emala | 18/03/2007, 12:56

Veig que el senyor Fernández em coneix més que a jo mateix, només amb un parell d'escrits (o tal vegada serà per la llengua que utilitz, esper que no) veig que és un gran analista. De totes formas si vostè diu que no som indecís, idò no ho dec ser. Quan deia indecís volia dir que no estic fermat amb cap ideologia (que no comulgo con piedras de molino), que m'agrada l'alternància en el poder i que des de que vot he votat a diferents partits, i si això és "cojear de un pie", idò sí. Ara si vol dir anar coix de dreta o esquerra crec que no, però segurament el senyor Fernández em coneix millor que jo i ja ha pogut psiconalitzar els meus escrits i supòs que m'ha posat l'etiqueta d'esquerrà. Venga idò, el que vosté digui, si tots els que no pensen com el senyor Camps i vostè són esquerrans que hi ferem. Som-hi.
Del senyor Camps no en se res. No l'he vist mai en persona, només el conec per la foto del bloq, però sí que he seguit les seves intervencions i pens que aquesta darrera legislatura ha estat una de les persones que amb les seves aportacions a la premsa escrita ha crispat més l'ambient (affair senyor Bosch, atac a sectors concrets d'ensenyant, ...,), no per les idees que defensa, si no per la forma, en molts casos demagògica i fins i tot insultant, però es clar això des del meu humil punt de vist, que pel que veig no és neutral (vaig coix) .
La veritat és que no sabia que fos del PP ja que no som tan bon analista com el senyor Fernández i per això em vaig quedar sorprès quan vaig veure els candidats del PP i que havessin "premiat" aquest senyor amb un lloc dels segurs. Per tant entenc que al PP menorquí li agradà l'estil Camps.
Com be diu els resultats els veurem però amb aquest sistema electoral tancat difícilment podrem saber si els votants de PP volen aquest estil ofensiu del senyor Camps.
Només esper que el senyor Camps quan ocupi un càrrec públic sàpiga moderar les formes i que ajudi a fer un "pedagogia de la política" perquè els nostres fills (que tant l'importen) tenguin en el futur una altre visió d'aquest món polític.

Insults???

Bòtil | 21/03/2007, 16:52

Jo no he vist cap insult en l'escrit que comentau, sincerament.
L'autor del blog insulta la nostra intel.ligència en cada post i no passa res, no?
Com diuen els espanyols: "Moraleja":
Si no t'agrada que t'insultin, no insultis.

VIVA ESPAÑA¡¡¡

ESP | 03/02/2008, 15:03

ME DAIS ASCO JODIDOS INTOLERANTES SECESIONISTAS CATALUFOS DE MIERDA.....
NO ME EXTRAÑA Q TENGAIS TAN MALA FAMA EN EL RESTO DE ESPAÑA¡¡¡
Q ES ESO DE MARGINAR EL CASTELLANO...ESO ES INTOLERABLE¡¡¡
VIVA ESPAÑA¡¡¡

FORO ESPAÑOL INDEPENDIENTE

MARMOTILLA | 29/04/2008, 10:30

SI QUIERES CONOCER A UN GRUPO DE GENTE QUE COMPARTE TU
AFICION APUNTATE AL FORO PEPITOCLICKS.
PARA PARTICIAR SOLO EXISTE EL REQUISITO DE QUE TE GUSTEN LOS CLICKS.
http://www.pepitoclicks.com

NO AL FORO ESPAÑOL

olfa | 22/07/2010, 12:30

Ya no existe pepitoclicks porque hicimos toyclicks y ahora hacemos playmofans.
El mejor foro donde los haiga es playmofan. Ahora nos hemos ido de toyclicks porque no tenemos porque andar detras de los caprichos de nadie -solo de los mios-, pasaros a playmofans.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb