El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Senyor Ribalaiga, recuperi el sentit comú

arg | 15 Març, 2007 17:53

Ja ho avisava en el meu article publicat fa uns dies. Aquells que estem en contra de la política anti-terrorista del Govern de’n ZP se’ns qualificarà d’extrema dreta, fonamentalistes, de dir falsedats, de deriva ultra dretana, etc. I així ha estat. Li ha faltat temps al senyor Ernest Ribalaiga per agafar paper i bolígraf i plasmar per escrit l’estratègia dissenyada pel seu secretari d’organització, Pepiño Blanco, personatge que ja ens té acostumats als seus insults i llenguatge barroer. De fet, l’estratègia socialista és molt senzilla, simplement se tracta de repetir fins l’esgotament que el PP és d’extrema dreta, donar algunes pinzellades sobre la guerra de Irak i unes altres sobre l’atemptat de l’11M i ja tenen l’argument per sortir del pas de qualsevol situació compromesa. Ja és curiós que sempre s’hagi de recórrer a la guerra d’Irak en qualsevol debat, sigui quin sigui el tema debatut.

I és que, tot i insistir en la guerra d’Irak, el senyor Ribalaiga no parla, en canvi, del que pensen sobre terrorisme militants del seu propi partit com ara na Rosa Díez, a la que se l’ha insultada, marginada i fins i tot se va recomanar no assistir a la conferència que va donar a Menorca. Aquesta militant socialista també ha participat en nombroses manifestacions contra la política anti-terrorista del Govern de’n Zapatero. També és d’extrema dreta aquesta companya de partit? O també és d’extrema dreta la coneguda regidora socialista Gotzone Mora que també és maltractada pel seu propi partit o en Nicolás Redondo, etc?

Senyor Ribalaiga, afortunadament dins el seu partit hi ha gent amb sentit comú. Hi ha gent que té clares quines són les prioritats i, evidentment, aquestes prioritats són, en primer lloc, les víctimes del terrorisme, les mateixes persones a les que el Govern ha suprimit les subvencions, les mateixes que són insultades també pel Govern i les mateixes que veuen com els etarres organitzen tot tipus d’actes enmig del carrer sense que l’estat de dret hi actuï.

Però parlem de’n De Juana Chaos. En efecte, el PP quan estava en el govern va haver d’aplicar la llei penitenciària vigent en aquell moment, la qual era excessivament generosa amb els terroristes. No cal dir que estic completament en contra d’aquesta llei i, de fet, quan el PP va poder governar amb majoria absoluta la va derogar. Per què els governs socialistes de’n Felipe González no van modificar aquesta llei, a pesar de les propostes en aquest sentit per part del PP, i van permetre la seva aplicació? Per què se va haver d’esperar a que el PP tingués majoria absoluta per canviar aquesta legislació? Està d’acord el senyor Ribalaiga que un terrorista amb 25 assassinats a les espatlles i que no se n’ha penedit, rebi beneficis penitenciaris, redempcions de penes, etc? Jo crec que ningú hi pot estar d’acord i de fet, més de la meitat dels votants socialistes tampoc. I precisament, per evitar que aquesta llei es tornés aplicar a ningú més, el PP quan va poder la va modificar.

Però la qüestió no és aquesta. La qüestió és que un govern, per primera vegada en la història d’Espanya, ha claudicat davant el xantatge d’un terrorista. La qüestió no és si aquest terrorista mereixia o no beneficis penitenciaris. La qüestió és que en De Juana Chaos fa un pols al govern i... el guanya.

Està d’acord, el senyor Ribalaiga, que un assassí de 25 persones que es posa en vaga de fam per forçar el seu alliberament, el govern cedeixi a aquesta pressió i l’alliberi? No és això una cessió al xantatge? Per què els del PSOE es posen nerviosos quan els hi parlen d’això?

Crec que el PSOE, i també el senyor Ribalaiga, el que haurien de fer és un viratge cap el sentit comú. Sincerament crec que han perdut el nord i han provocat una crispació innecessària entre la ciutadania. En efecte, per desgràcia el Govern socialista de’n ZP s’ha radicalitzat de forma exagerada i ha adoptat postures, en molts d’aspectes, contràries al sentir majoritari dels espanyols, el que ha conduït a una fractura social incontestable.

Crec que un càrrec públic de la seva trajectòria no hauria de caure en els tòpics de’n Pepiño Blanco i hauria de tenir un discurs més elaborat, més documentat i menys agressiu.

Per acabar només fer-li una consideració. Quan diu que la majoria dels espanyols són militants i votants socialistes crec que s’equivoca en la suma. Si Espanya té 44 milions d’habitants i el PSOE té 11 milions de vots, en tot cas podríem afirmar que només un 25% dels espanyols és militant o votant socialista. A veure si encara haurà de tornar a l’escola!

Comentaris

vista de futur

vincent | 15/03/2007, 19:41

Toni, has de pensar que cadascú ha de fer punts davant el partit per anar-se'n a Palma, al Parlament balear. En Ribalaiga va fent els seus punts, i tu també faràs els teus. Segur que us trobareu a la finestreta d'embarc i us podreu enfotre del personal que va tenir la sensatesa de votar-vos. Apa, que hi falta poc...

Re: Senyor Ribalaiga, recuperi el sentit comú

Enrique Benavente | 16/03/2007, 09:58

Francamente creo que eres uno de los poco politioc que dicen lo que hay que decir; moralmente, eticamente y es más eres uno de los poco que está en sintonia con la doctrina de la iglesia. Animo D.Antonio que no cunda el panico confiamos enti y esperamos mucho de ti.

Enrique Benavent Valencia

ara si

menala | 16/03/2007, 18:07

Amb aquest escrit sembla que es va moderant però dificilment pot exigir sentit comú una persona que a l'anterior escrit utilitza una agresivitat fora de lloc.
Repeteix pens que tots els que us voleu dedicar a la política professionalment hauríen de donar als ciutadans una lliçó d'elegància en les formes, defensant les vostres idees, respectant la dels altres i sobre tot sense salta a la iugular de l'adversari (no enemic) a la primera de canvi.
I això va per tots, de dretes d'esquerres, d'extremes...
Després voleu exigir a les noves generacions comprensió, diàleg, començau per vosaltres mateixos, si no poc a poc aconseguireu que tots ens enfartem d'aquest muntatge i això si que és perillos

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb