El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Retornem la dignitat a la política: De Juana Chaos, Zapatero i Joana Barceló

arg | 11 Març, 2007 13:38

Molt frescos estan encara els cadàvers dels dos darrers assassinats d’ETA el passat mes de desembre. Tot semblava que amb aquestes dues morts violentes s’hauria acabat el procés de rendició del Govern a la banda terrorista i tot feia sospitar que el “nostre” president reaccionaria amb cordura, prestesa i contundència davant el continu xantatge dels assassins i sobretot després de comprovar com la treva havia estat una simple burla a la que el propi Zapatero havia caigut.

Això era el que tothom esperava i això era el més previsible en un govern i en una persona mínimament normal. No obstant això, el que ha passat és tot el contrari.

El Govern Zapatero ha caigut on mai ningú es pensava que cauria un govern d’un país civilitzat. La decisió de deixar lliure al multi-assassí Iñaki de Juana Chaos ha fet vessar la paciència d’una gran majoria de ciutadans que han vist com des del govern s’ha insultat a les víctimes del terrorisme, han vist com la falsa treva ha servit perquè s’incrementi la tristament famosa kale borroka i s’hagin tornat a armar els terroristes, o que fins i tot, la il•legalitzada Batasuna vagi organitzant actes de tot tipus sense cap problema. Els ciutadans normals han vist atònits com un terrorista amb vint-i-cinc assassinats, que no s’ha penedit dels seus delictes, que no ha demanat perdó a les víctimes i que fins i tot, demanava xampany i llagostins per celebrar els atemptats d’ETA mentre ell era a la presó, ara per gràcia del “nostre” govern pugui quedar lliure i pugui dormir tranquil•lament a casa seva, mentre vint-i-cinc famílies han quedat destrossades per la seva culpa.

Però aquest fet, que repugna a la lògica i al sentit comú, no només no ha portat al govern a rectificar sinó que s’ha ratificat en la seva decisió i ha insultat a tots aquells que no hem combregat amb aquesta decisió qualificant-nos d’extrema dreta, fatxes, reaccionaris, etc. És la típica tàctica de l’esquerra quan ja no tenen arguments.

Sense cap tipus de dubte, estem davant una situació límit. Quan un govern prioritza el benestar dels terroristes en front de les víctimes, quan un govern cedeix davant el xantatge dels terroristes i se mostra bel•ligerant vers aquells que defensen les víctimes i l’estat de dret, la democràcia comença a trontollar de forma irreversible. Però els culpables no són només aquells que prenen la decisió, sinó tots els que estan donant suport a aquest govern i també tots aquells militants socialistes i càrrecs públics d’aquest partit que callen davant aquesta injustícia. (Si en Hitler va arribar al poder d’Alemanya és perquè molts també van callar).

L’eurodiputada socialista Rosa Díez ja ha expressat el seu rebuig davant aquesta claudicació del govern i s’ha mantingut ferma davant la “política anti-terrorista” zapateril, que l’únic que ha fet és enfortir la banda criminal. I davant la valentia d’aquesta política que, per dignitat, està al costat de les víctimes i contra els terroristes, tenim a nivell de Menorca la més vergonyosa covardia d’uns polítics que han renunciat a la seva dignitat per tal de mantenir la seva cadira. No només han renunciat a la seva dignitat com a persones sinó que no tenen la més mínima cortesia amb aquella militat del seu partit que, al menys, sí ha demostrat un mínim de sentit comú. I aquesta descortesia la van haver de fer ben ostensible quan na Rosa Díez va venir a Menorca a donar una conferència a l’Hotel Port Mahón organitzada per ICM. De fet, van haver de fer una nota de premsa avisant de que cap militant socialista hi assistís, no fos cas que algun despistat hi hagués anat i hagués escoltat les inconveniències de na Rosa Díez.

En qualsevol cas, seria bo que els membres més destacats del socialisme menorquí ens expliquessin aquesta decisió del govern central. M’agradaria sentir a na Joana Barceló, per exemple, dir que està molt contenta amb la decisió del seu govern i que comparteix la seva política anti-terrorista de claudicació i cessió. M’agradaria sentir dir-li que està d’acord que en De Juana Chaos quedi lliure havent passat a la presó només vuit mesos per persona assassinada. M’agradaria sentir de la seva boca que està d’acord que quedi lliure una persona que no s’ha penedit dels seus vint-i-cinc assassinats, que no ha demanat perdó a les víctimes i que se n’ha alegrat cada vegada que hi ha hagut més atemptats. M’agradaria saber que en pensen de tot això els militants socialistes, no sigui cosa que se’ls hi pugui aplicar també a ells aquella famosa dita que diu. “quien calla otorga”.

Comentaris

Penós

Ànima en pena | 11/03/2007, 15:06

Molt bé, Toniet, tu fes doctrina des d'aquí, que a aquest pas no hi haurà ningú que et voti... Fas més por que una pedregada.

Re: Retornem la dignitat a la política: De Juana Chaos, Zapatero i Joana Barceló

torres | 12/03/2007, 17:15

Va quedar llire perquè la llei així ho contemplava. Ara el tanquen per opinar i qualsevol que sàpiga llegir veu que en els dos articles no hi amenaça ningú.

Toni, pren til·la que acabaràs malament i llig els articles abans d'obrit boca. Una cosa és que en De Juana sigui un asquerós l'altre tancar-lo per escriure. N'has dit de molt més grosses que no el qu ell diu als articles i no t'han tancat. La llei s'ha de complir i ell (un assassí asquerós) també té dret al mateix tracte que tohom

Re: Retornem la dignitat a la política: De Juana Chaos, Zapatero i Joana Barceló

Menala | 12/03/2007, 18:05

Senyor Antoni Camps

En els darrers anys he seguit els seus escrits per la premsa menorquina i li puc dir que ideològicament coincidim en poques coses.
M'ha semblat que en moltes ocasions el seu plantejament era excessivament agressiu i en algunes ocasions. i des del meu punt humil punt de vista rallant la demagogia per a defensar unes idees sens dubta respectables.
Però em sembla que a l'article d'avui al Menorca fent al.lusió a Hitler s'ha passat dos carrers.
Entre tots esteim tensant massa la corda. Hi fa falta un poc de seny per part de tots....

Estupendo

Me lo dijo Adela | 12/03/2007, 23:34

El artículo del Sr. Camps me parece estupendo. Aquí no se está tensando ninguna cuerda y lo único reprobable es la actitud del señor ZP que está dando cuerda a una banda de terroristas que estaban a punto de cerrar el chiringuito con el gobierno de Aznar.

Toma!

Heliodor | 13/03/2007, 08:12

Ara ja compares els socialistes amb Hitler?
Fantàscic. Esper que abans d'anar a votar tota la gent de Menorca tengui oportunitat de conèr les idees del nº3.

No se que li va dir n'Adela

menala | 13/03/2007, 09:05

Per exemple troba vostè que comparar el govern actual amb Hitler no tensa massa la corda?
No tenim perquè estar d'acord amb la decisió política del govern socialista, però hem de mirar les formes i que els arguments siguin fidedignes. És necessari fer pedagogia de la política i sobre tot en una persona que serà candidata a les properes eleccions.
Ara si vosté troba que no ha tensat la corda massa, tranquil que jo no vaig comptes estirar-la.
Allà cadascú amb les seves responsabilitats.
(Quien siembra vientos...)

dignificar la política

xarolina | 14/03/2007, 15:43

Senyor Camps

Sinceramente creo que desde su nuevo papel de candidato por un partido debería moderar más sus intervenciones públicas. Casi todas las ideas se pueden defender pero de un futuro cargo público debemos esperar un mínimo de tacto.
Yo también creo que su artículo sobre el tema de Juana ha sido excesivo y con comentarios fuera de lugar.
Se le ve demasiado la intención de salpicar a los sociatas locales con "la bomba de Juana" y creame que a mucha gente como yo que para nada se considera socialista le hastía este interés de su partido en querer sacar provecho electoral de un tema tan delicado como el terrorismo.
"Cèntrese señor Camps" que ya no es el presidente de una Asociación privada sino un futuro parlamentario y debe dar ejemplo

Estoy con Camps

Tomás Bagur Jover | 14/03/2007, 16:43

Enhorabuena señor Camps por el artículo. Sepa que representa el sentir de muchísima gente, entre la que me incluyo.
No haga caso de los comentarios negativos aquí publicados. Somos muchos los que estamos con Vd. y, por supuesto, tendrá nuestro voto.
Muchas gracias por lo que está haciendo.

¿QUIEREN ESTE PP?

xarolina | 14/03/2007, 22:55

Si el señor Camps con su pluma en exceso agresiva representa la línea que piensa seguir el PP en Menorca creo que van en dirección equivocada, pero igual soy yo el equivocado, el tiempo, o mejor dicho, los votantes lo diran

a Tomas Bagur Jover

Heliodor | 15/03/2007, 11:40

Supòs que quan diu "No haga caso de los comentarios negativos aquí publicados" no ho diu ensentit literal.
Estariem apanyats si només s'hagués de fer cas dels comentaris que ens agraden.

Un agraïment ben sincer

Antoni Camps | 15/03/2007, 12:15

Moltes gràcies de tot cor a tots. He quedat gratament sorprés per la quantitat de comentaris que s'han fet a aquest article, el que demostra que aquest blog, que ara comença, és llegit i seguit. Us puc assegurar que tots els comentaris, tant els favorables com els negatius, em serveixen per millorar i me porten a reflexionar. Moltes gràcies a tots. Seguiré escrivint.

Un ase (2)

Marchesi | 02/04/2007, 10:06

Seguesc dient que Tomàs (escrigui bé l'accent)és un ase. Per a més informació veure "l'esplèndid i objectiu" article sobre la LOGSE.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb