El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Es peus de fang de Més per Menorca

arg | 13 Maig, 2017 13:39

Es “Cas contractes”, actualment investigat per sa Fiscalia Anticorrupció, ha destapat un escandalós cas de possible corrupció en es si de Més per Mallorca i Més per Menorca, amb una trama de contractes menors, encarregats a dit, a qui fou responsable de sa campanya electoral de Més per Mallorca a ses darreres eleccions autonòmiques, Jaume Garau, i que ha convulsat es ciments des propi Govern.

Sembla ser que ses empreses d’assessorament de Jaume Garau haurien estat ses grans beneficiades d’una presumpta xarxa de corrupció, sa qual podria derivar, fins i tot, en un possible finançament irregular de Més per Mallorca i de Més per Menorca.

En tot aquest cas de presumpte corrupció, hi ha moltes qüestions que resulten incoherents i sorprenents. Una d’elles és que, segons va manifestar es vicepresident des Govern, Gabriel Barceló, hi havia ordres directes de no contractar amb ses empreses de Jaume Garau, ordres directes que, ha quedat clar, no es van complir. Més que haver-hi ordres de no contractar amb Jaume Garau, més bé sembla que hi havia ordres de fer tot lo contrari, donada sa gran proliferació de contractes fets públics en ses darreres setmanes.

També s’ha comentat que era es mateix Jaume Garau qui peregrinava de conselleria en conselleria, de consell insular en consell insular i d’ajuntament en ajuntament, oferint es seus serveis, cosa que també s’ha demostrat falsa, quan es va fer públic un correu electrònic on es veia com, des d’una conselleria, se li demanava a Jaume Garau, que presentés una proposta per fer un determinat estudi. Més que ell demanar ser contractat, sembla que era Garau qui rebia propostes de ses distintes conselleries a fi de fer determinats informes.

Es poc explicat cessament de sa consellera Mateu, quota política de Més per Menorca dins es Govern, i ses dimissions de bona part des càrrecs d’aquest partit dins aquesta conselleria, així com sa deserció de Més per Menorca des Govern, il•lustren perfectament sa dimensió des conflicte i ses lluites intestines existents entre es distints partits polítics, que mal conviuen dins es desgovern presidit per Francina Armengol.

En qualsevol cas, Més per Menorca no pot pretendre esquivar sa seva part proporcional de responsabilitat en aquest presumpte cas de corrupció, fugint des Govern o canviant de nom, com sembla que volen fer en es seu proper congrés. De fet, sa seva conselleria va ser sa que més contractes va firmar amb el senyor Jaume Grau i són es seus càrrecs públics qui, presumiblement, es van dedicar a fraccionar contractes, qüestió per sa qual, en altres casos, algunes persones han acabat a sa presó.

Tot dóna entendre que, en contra de lo afirmat, hi havia, suposadament, sa recomanació política dins Més per Mallorca i Més per Menorca de donar feina a Jaume Garau, ja que s’havien d’agrair es serveis prestats durant sa campanya electoral. Tothom sabia que s’havia de tractar bé a Jaume Garau i per açò no es van escatimar esforços per adjudicar-li a ell, o a ses seves empreses, un bon nombre de contractes menors, molts d’ells completament inútils, alguns duplicats, i en es cas des duplicats, fins i tot contradictoris entre si.

De fet, entre altres possibles irregularitats, com ja s’ha dit, alguns contractes haurien estat objecte de fraccionament; en altres ocasions s’haurien fet servir pressuposts i propostes d’altres empreses, també vinculades a Jaume Garau, per simular una falsa concurrència i, fins i tot, en un altre cas, s’hauria contractat de forma directe a Jaume Garau per fer un informe, sa conclusió des qual era contractar un nou informe, es qual acabava sent redactat per una empresa vinculada an es propi Jaume Garau.

Es “Cas contractes” és certament un escàndol que requereix una explicació amb major profunditat. Ses explicacions donades pes vicepresident Gabriel Barceló i pes conseller Vicenç Vidal, i es mutisme den Nel Martí, no han fet més que aixecar nous dubtes i han posat més ombres a uns fets que, de per si, ja són gravíssims i que no poden acabar només amb es cessament d’una consellera i sa sortida per sa porta petita de Més per Menorca des Govern. Hi falten explicacions. Aquells que s’omplien sa boca demanant transparència, avui callen i tapen aquest presumpte cas de corrupció. Més per Menorca ha perdut sa virginitat i no pot seguir tapant ses seves vergonyes fent com si açò no anés amb ells i molt manco, quan estan pringats fins es genolls.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb