El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Sa nova política i es circ parlamentari

arg | 03 Març, 2017 22:12

Quan encara no mos havíem recuperat de s’esperpèntic sainet viscut aquests darrers mesos, amb ses purgues internes de Podemos i sa tocata i fuga de sa ex president des Parlament, Xelo Huertas, ara hem sabut que sa Delegació des Govern ha sancionat as nou president de sa Cambra autonòmica, Baltasar Picornell, amb 601 euros per haver-se resistit a s’autoritat durant ets actes des “correbou” de Fornalutx de 2016.

Sa imatge des Parlament torna rebre un nou cop i, una vegada més, torna a impactar directament sobre es seu màxim representant i sobre sa segona autoritat de sa nostra comunitat. Un nou cop que era previsible, al manco, alguns ja ho havíem previst, donada sa idiosincràsia i ets antecedents des personatge i sa inestabilitat que rodeja Podemos.

Sa realitat, però, és que, a pesar de ses suspicàcies que va despertar es nom de Balti Picornell, també entre es partits que donen suport an es Govern, aquests, finalment, només per mantenir sa seva cadira i per no trencar es pacte, quan Podemos, des des xantatge més fastigós, va dir, “o Balti o rompem es pacte”, van optar per sacrificar es prestigi des Parlament i van votar a Baltasar Picornell, amb ee nas tapat, com a president des Parlament.

No els hi ha importat, gens ni mica, convertir es Parlament en un circ, ni desprestigiar sa cambra des representats de sa sobirania popular fins a límits insospitats, tot sigui per mantenir un pacte que, per més inri, està resultant ser especialment nociu pes conjunt des ciutadans.

Ho il•lustra molt bé sa vella dita menorquina, “qui amb al•lots es colga, s’aixeca compixat”. Balti Picornell va ser una mala elecció. Avui ha estat una multa de 601 euros per haver mostrat resistència a s’autoritat, demà serà una altra cosa. Sa presidenta Francina Armengol ha preferit comprar una relativa estabilitat dins es seu Govern, a canvi de pactar amb sa radicalitat i s’extremisme. Armengol ha escollit acordar ses seves polítiques amb s’extrema esquerra, allunyant-se, voluntàriament, de sa centralitat i sa moderació, i li ha importat ben poc que açò suposi veure es Parlament convertit en una “xirigota” constant.

Balti Picornell no podia ser president des Parlament. No té es perfil adequat. No ho dic jo, ho deia tothom, manco es de Podemos. Una persona antisistema, orgullosa d’enfrontar-se amb s’autoritat, no pot representar es sistema ni pot ser sa segona autoritat de sa nostra comunitat. Una persona que menysprea ses forces i cossos de seguretat de s’Estat, que vulnera ses lleis i s’enorgulleix de fer-ho, no pot ser es president des Parlament. És una qüestió de sentit comú.

Es Parlament ja no pot caure més baix. Sa seu des poder legislatiu i de sa sobirania popular no es mereix tot lo que està passant. Tampoc es ciutadans es mereixen aquest vodevil. Es problema, però, és que ningú pot assegurar que aquesta permanent inestabilitat es pugui aturar. Per desgràcia, tot sembla que, amb s’entrada de sa nova política, açò només acaba de començar.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb