El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Sudoku polític i eleccions generals (II)

arg | 28 Agost, 2016 01:33

Són moltes ses persones que me demanen que passarà, si hi haurà noves eleccions, si en Rajoy serà president, si hi haurà acord amb Ciutadans, si el PSOE s’abstindrà, etc. I molta gent me diu que, si hi ha terceres eleccions, no estan disposts a anar a votar altra vegada.

Se traspua un cert cabreig i un cert desencís per tot lo que està passant. Sembla un “culebrón” inacabable. I són molts els que diuen que no aniran a votar si es convoquen unes noves eleccions.

En aquest mateix bloc, en un article de dia 2 de gener, titulat “Sudoku polític i eleccions generals”, vaig fer una predicció. Vaig preveure que, donada sa distribució de forces polítiques, tot mos abocava a unes segones eleccions. Al final vaig tenir raó i vaig guanyar un sopar en una aposta.

Certament, no estava gens clar aquell dia 2 de gener que aquest fos es desenllaç. De fet, sa majoria esperava un acord i unes segones eleccions es veien molt enfora. Poques persones podien pensar que no hi hauria acord, fos el que fos. Però al final, sa falta de cultura de pacte, ses línies roges, s’orgull d’uns i sa xuleria d’altres va impedir acordar una investidura i un govern.

Finalment, es passat dia 26 de juny hi va tornar a haver eleccions. El PP va pujar 14 diputats, el PSOE en va baixar cinc, Ciutadans en va perdre vuit i Units Podem es va quedar igual. Aquest resultat, tot i que no dóna majoria a ningú i obliga a arribar a acords múltiples, suposa un reforçament de sa posició del PP.

No obstant açò i ara que s’està a punt de tancar un acord entre el PP i Ciutadans i estem a dos dies de s’inici des debat d’investidura den Mariano Rajoy, vull també fer una nova predicció. Sa meva previsió és que en Pedro Sánchez serà es nou president des Govern.

Des des meu punt de vista, el PSOE mantindrà es NO a Rajoy fins al final i bloquejarà sa seva investidura. Es fracàs den Rajoy suposarà s’inici formal de ses negociacions entre PSOE i Podemos, negociacions que, de ben segur, avui ja deuen estar molt avançades. No és casual es silenci i sa desaparició de s’escena pública de Podemos. Han abaixat ses seves pretensions, han reduït ses seves xuleries i avui estan molt més interessats en un pacte, sigui el que sigui, que en unes noves eleccions. És cert, no obstant, que aquest pacte pot crear problemes interns dins el PSOE, però estic convençut que es fet de tocar poder i governar, diluirà aquestes veus crítiques i aplacarà qualsevol intent d’amotinament dins es partit.

Es 156 escons que sumaria es pacte entre PSOE i Podemos s’hauria de complementar amb es vot favorable des 9 escons d’Esquerra Republicana i es 8 de Convergència. Ambdós partits donarien, sense cap dubte, es seu vot favorable a aquesta coalició perquè, per acomplir amb ses seves ambicions secessionistes, sempre els hi serà més favorable un Govern PSOE-Podemos que un govern PP-Ciutadans. I els 5 escons del PNV bastaria que s’abstinguessin perquè en Pedro Sánchez fos investit president.

Per força, aquest govern, amb un Senat en contra, serà de curta duració: dos anys com a molt. Lo pitjor, tanmateix, seran ses conseqüències sobre sa nostra ecomomia i sobre sa nostra credibilitat internacional. I, segurament, com a efectes colaterals, aquest govern pot ser sa tomba política del PSOE, un partit que va fundar un Pablo Iglesias i que pot ser enterrat per un altre Pablo Iglesias.

Comentaris

Quin desastre

Lluis | 28/08/2016, 11:31

Això sería una catástrofe per Espanya.

els canalles

Perot | 28/08/2016, 22:23

El puta Soros, en lloc de preparar la seva tomba, continua preparant cops d'Estat arreu del món.

Desenmascarar

En Pere | 29/08/2016, 05:54

Les recents filtracions de més de 2.500 documents pertanyents a les organitzacions no governamentals de Soros han llançat llum sobre els mètodes que utilitza el multimilionari per crear caos global per tal de plantar les seves idees neoliberals arreu del món, afirma Tyler Durden en el seu article per el portal Zerohedge.com.

Es anticristiano

Roberto | 29/08/2016, 14:20

Las ideas de Soros podrán ser neoliberales, no lo sé, pero lo que sí sé es que son anticristianas. Quiere expandir el paganismo (homosexualismo, aborto, eutanasia, etc.) y tener una Iglesia domesticada y sumisa a sus ideas.
Menudo personaje este Soros

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb