El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Ets clarobscurs de sa Llei LGTBI

arg | 14 Maig, 2016 18:00

Es Parlament de ses Illes Balears aprovarà aquest proper dimarts sa Llei sobre es drets LGTBI. Una llei que sortirà amb un ampli consens en ses qüestions centrals de sa llei i en allò que tothom hi està d’acord, és a dir, en que ningú, cap persona, pugui ser discriminada ni perjudicada per raó de sa seva orientació sexual, ni per cap altre motiu, però amb discrepàncies en tot un seguit de qüestions. Tots compartim que ses persones, pes simple fet de ser-ho, han de ser tractades amb dignitat, respecte i justícia; però açò no justifica determinats elements que configuren aquesta llei.

Basta fer una ràpida lectura d'aquesta llei per donar-se'n compte que està marcada per una forta càrrega ideològica. De fet, sa ideologia de gènere impregna tot s’articulat de sa llei i, de fet, algunes qüestions prou significatives suposen una intromissió intolerable a sa llibertat individual i a sa de determinats col•lectius.

Es fet que es desenvolupi una llei específica, únicament pes col•lectiu LGTBI, i no una de general per combatre tot tipus de discriminació, ja diu molt de ses motivacions dels impulsors d’aquesta iniciativa. És cert que durant es tràmit parlamentari hi ha hagut voluntat de diàleg i consens per totes ses parts, però també és cert que algunes qüestions prou importants no han pogut ser introduïdes a sa llei. Sa llei que s’aprovarà serà fortament intervencionista, de forma que, per exemple, obligarà an es centres educatius a promoure i potenciar sa cultura homosexual, encara que açò contravengui s’autonomia o s’ideari des centre.

També obligarà an es mitjans de comunicació, tant públics com privats, a visibilitzar sa realitat homosexual i fer-ne ostentació, sense tenir en compte sa llibertat de premsa i s’independència que han de mantenir aquests mitjans.

I per assegurar-se que aquest intolerable intervencionisme sigui una realitat, i ses escoles i es mitjans de comunicació difonguin de forma convenient sa ideologia de gènere, crearan un Consell LGTBI que vetllarà, qual tribunal de s’inquisició, de que aquesta llei es compleixi. De fet, sa llei també inclou un nodrit i exagerat règim sancionador.

I si a qualcú açò li semblàs insuficient, sa llei, a més, manté s’inversió de sa càrrega de sa prova, és a dir, elimina sa presumpció d’innocència, de forma que qui sigui denunciat per homofòbia haurà de demostrar sa seva innocència i no s’acusador sa culpabilitat des denunciat. Una qüestió que vulnera es sentit comú i un des pilars de s’estat de dret.

Tots esteim d’acord en que ningú s’ha de sentir discriminat, de que hem de crear tots es mecanismes possibles perquè tothom, independentment de sa seva raça, religió, sexe, orientació sexual, etc., siguin respectats i puguin viure dignament i en pau. Però, d’aquest principi general on tots hi podem estar conformes, sa Llei LGTBI introdueix altres elements extremadament ideològics i d’un intervencionisme delirant.

Es Partit Popular està moderadament satisfet perquè s’han pogut incloure algunes de ses nostres esmenes en es text definitiu, que han suavitzat alguns aspectes de s’articulat de sa llei, però manté encara tot un seguit d’esmenes que llevarien càrrega ideològica a sa llei, garantirien s’independència des mitjans de comunicació i s’autonomia i ideari des centres educatius, i evitarien futures caceres de bruixes. Sa llei surt amb un cert consens, però amb molts de punts per millorar.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb