El progrés de Menorca

Acabau d'entrar a un espai de llibertat, on la opinió de tothom és ben rebuda. Segurament alguns no estareu d'acord amb els meus articles i d'altres, en canvi, sí. Això és la pluralitat. Aquest és un espai plural on tothom és ben rebut i on totes les opinions són respectades.

Tots podem ser sants

arg | 29 Juny, 2007 02:09

El passat dia 26 de juny es celebrava la festa litúrgica de Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l’Opus Dei. Precisament era dia 26 de juny de 1975 quan es produïa el seu traspàs al cel. Tota la seva vida va estar dedicada a Déu. Tot el seu pensament, tota la seva activitat estava dirigida a atracar ànimes a Déu. Són moltes les persones que avui es senten remogudes en el seu interior quan llegeixen alguns dels seus escrits o escolten en gravacions algunes de les seves encertades paraules i consells. Són paraules enceses, profundes, que fan pensar. I són paraules per a la reflexió en silenci. (Segueix)

Parlant de tolerància

arg | 26 Juny, 2007 22:13

Ja veig que el senyor Josep Buñuel no ha entès res del que vaig escriure fa uns dies a un article d’opinió titulat “La intolerància dels tolerants”. La veritat és que em costa enormement ser més precís del que ja he estat, però intentaré explicar-me millor i aportar un granet més d’arena en la definició del concepte de tolerància.

En primer lloc, he de dir que estic completament d’acord en que ens hem de “formar en el reconeixement de la dignitat de les persones, del respecte a l’altre, malgrat mantinguin opinions i creences diferents a les pròpies, de la pluralitat i dels Drets Humans i dels principis amb què es construeix la societat democràtica: el respecte, la tolerància, la solidaritat, justícia, igualtat, la cooperació i una cultura de la convivència pacífica”. Hi estic completament d’acord i de fet, aquestes premisses són les que intent aplicar a la meva vida, que si el senyor Buñuel em conegués sabria que és així. Per tant, rebuig totalment la seva afirmació malintencionada, aquesta sí, de dir que jo m’oposo a tot això. (Segueix)

Comienzan cuatro años apasionantes

arg | 25 Juny, 2007 22:07

Ya hay fumata blanca. Ya tenemos un nuevo pacto de izquierdas en el Govern balear. Un pacto que nada tiene que ver con un acuerdo programático y que tiene todos los visos de convertirse en un mero reparto de sillas, un simple intercambio de cromos, como ya lo fue el malogrado “Pacte de Progrés”. De hecho, el único nexo que une a todos estos partidos es descabalgar del gobierno, de las distintas instituciones en juego, al Partido Popular. Éste es su objetivo común y es, de hecho, lo único que une férreamente sus voluntades. (Segueix)

La intolerància dels tolerants

arg | 22 Juny, 2007 18:16

Fa uns dies publicava un article d’opinió titulat “Educación para la Ciudadanía y Alí Babá y los 40 maricones”. En aquest article denunciava l’actitud del Govern central per la imposició d’una assignatura que té com a objectiu el transmetre una sèrie de valors que no són compartits per bona part de la ciutadania. I posava l’exemple de que mentre l’assignatura de religió catòlica és optativa perquè precisament representa uns valors que només una part de la població comparteix, en canvi des del Ministeri d’Educació es vol imposar a tots, de forma obligatòria, una assignatura que tampoc és compartida per tothom. D’aquesta manera es pot donar la circumstància que llegir la Bíblia sigui optatiu, com és lògic i normal, i en canvi llegir el còmic “Alí Babá y los 40 maricones” sigui obligatori. (Segueix)

Educación para la Ciudadanía y “Alí Babá y los 40 maricones”

arg | 19 Juny, 2007 20:12

Hace algunas semanas la página web del Ministerio de Educación publicaba la Guía de Recursos para profesores de la polémica asignatura “Educación para la Ciudadanía”. Entre otros recursos didácticos, el Ministerio recomienda a los profesores, que programen en clase la lectura de “Alí Baba y los 40 maricones”, “un divertido cómic con las diferentes peripecias de la vida cotidiana que les suceden a los inquilinos de una casa, en su mayoría gays, en la Barcelona actual. Una de las mejores obras del famoso dibujante Nazario”, según se explica en la Guía difundida por el Gobierno. (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb